Salafija

Salafija

Sunday 15 March 2015

Apie draugiją ir patarimo davimą



Šeichas Muchammed bin Hādī Al-Madkhalī حفظه الله buvo paklaustas:

Apie draugiją ir patarimo davimą:

Klausimas: Šeiche, asmuo leidžia laiką kartu su sunnos oponentais, ar dėl to mes galime jį priskirti prie jų (oponentų)?

Šeichas Muchammed bin Hādī Al-Madkhalī: Taip, jį galima priskirti  prie jų.

Klausimas: Ar duoti patarimą užima daug laiko?

Šeichas Muchammed bin Hādī Al-Madkhalī: Ne, tai neužima daug laiko, tai priklauso nuo to, ką jis mato, kartais tai užtenka vieno pasisėdėjimo, kartais dviejų, kartais gali būti ir trys kuomet tas asmuo turi dvejonių (arab. šubha), ir kartais netgi pakanka žodžio. Tai priklauso nuo asmens situacijos, kuriam yra patariama.

Klausimas: Tas priskirimas (arab. ilhāk), Šeiche, asmuo priskiriamas prie inovatoriaus, ar jis turi būti boikotuojamas (taip pat)?

Šeichas Muchammed bin Hādī Al-Madkhalī: Kaip mes jo galime ne boikotuoti, priskirk jį prie jo, reiškiasi, boikotuok jį.

Klausimas: Salafis, kuris leidžia laiką su Ikhvanu, ar jam taikome tokią pačią taisyklę?

Šeichas Muchammed bin Hādī Al-Madkhalī: Taip, jis yra toks kaip ir jis.

Klausimas: Ką jūs galite pasakyti apie naudą (arab. masālih) ir žalą (mafāsid), Šeiche?


Šeichas Muchammed bin Hādī Al-Madkhalī: Apie jų skleidžiamą naudą ir pastovų nuomonės keitimąsį, tai tokiose situacijose jų daroma žala yra didesnė nei nauda. Kas liečia žalą, kuomet salafis leidžia laiką su hizbiu (sektantu, partizanu), tai ta žala yra daug didesnė kuomet tas hizbis yra laikomas iš Ahlus-Sunna žmonių tarpo, negu žala iš tokio hizbio, kuris yra žinomas savo Hizbyja. Kadangi galima imtis priemonių prieš aiškų hizbį, tačiau prieš tą, kuris yra tarp tų ir tarp anų, jis lankosi pas tuos hizbius ir jis lankosi pas tuos salafius, jis yra “paveiktas” hizbių ir jis nėra “išgrynintas” salafių, dėl to, saugotis tokio asmens reikia dar labiau.


Vertė Nora Umm Youcef.


No comments:

Post a Comment