Salafija

Salafija

Monday 15 June 2015

Pripažink tiesą net jeigu ji ir yra prieš jūsų Šeichą. Ir nebūk Hizbiu (sektantu, partizanu).





Šeichas Rabi al-Madkhali

Jeigu tavo šeichas yra neteisus (t.y. suklydo) ir kitas šeichas sukritikavo jį - kadangi tiesa yra su tuo kitu šeichu, tai lygiuokis (vienykis) su tuo kitu šeichu ir patark savo šeichui.

Nebūk fanatiku, tai yra neleistina tau atkakliai laikytis savo šeicho klaidų. Jeigu yra taip, kad tu esi fanatikas jo atžvilgiu (tai aš sakau tau), Islamo Šeichas prilygina tai Totorių charakteristikai; tai yra grynai fanatizmas nuo Tamsybės laikų (prieš-islaminio neišmanymo laikų).

Islamas ir salaf metodika nieko bendro su tuo neturi ir tai yra tik iš salaf metodikos, kad mes ugdytume savo studentus. Mes skelbiame Viešpačiui savo nekaltumą prieš tokį švietimą, kuris oponuoja  švietimui, kuriuo yra patenkintas Allah تعالى  ir kurį Jis įteisino mums

Jeigu Ibn Bāz ir Ibn Taimijja padarė klaidų ir kas nors teisingai juos sukritikavo, nesuirzk ir nesilaikyk atkakliai jų klaidų. Jis sukritikavo juos turėdamas žinias ir įrodymus siekdamas Allah تعالى Veido, todėl nesakyk: “Šitas žmogus kritikuoja bin Bāz ar ibn Taimijja” iki tol, kol jis sukritikavo juos remiantis tiesa, su geromis manieromis ir pagarba; kadangi tikslas yra nukreipti žmones į Allah تعالى metodiką, mes nenukreipiame jų į žmonių klaidas, nepaisant kas jis toks. Netgi jeigu kompanionas (Pranašo صلى الله عليه وسلم bendražygis) suklydo, mes nepripažįstame jo klaidos.








No comments:

Post a Comment