Salafija

Salafija

Saturday 26 September 2015

Ar leistina laidoti musulmonus krikščionių kapinėse?

Fatvos Nr. 5377

Atsakymas Nr. 3:

Prancūzijoje numirė musulmonas ir buvo labai sunku pervežti  lavoną į jo šalį. Mieste, kuriame jis pasimirė, nėra musulmonų kapinių. Ar leistina yra palaidoti jį Krikščionių kapinėse?

(Part No. 8; Page No. 455)

Taip pat, nėra specialios vietos kur nuprausti musulmono lavoną išskyrus vietą, kurioje paruošiami krikščionys. Ar mums galima tose (krikščionių) vietose apiprausti numirėlį musulmoną, jeigu yra sunkumų apiprausti numirėlį jo namuose?

Atsakymas:

Jeigu musulmonai neturi jiems skirtų specialių kapinių, numirėlis musulmonas neturėtų būti laidojamas ne-musulmonų kapinėse. Musulmonai turėtų atrasti vietą (dykumoje), kur jie galėtų jį palaidoti. Jo kapas turėtų būti sulygintas su žemės paviršiumi, kad nebūtų iškilęs. Būtų geriau nugabenti palaikus į tą vietą, kur yra specialios kapinės musulmonams, jei tai nėra labai brangu padaryti. Tai yra leistina apiprausti musulmoną tose vietose kur ne-musulmonai prausia savo numirėlius tol, kol tai nėra lengva padaryti kitaip, be išlaidų.

Mes prašome Allah suteikti mums sėkmę. Lai ramybė ir palaima būna mūsų Pranašui Muchammed, jo šeimai ir jo bendražygiams.

Nuolatinis Fatvų Komitetas ir Ifta

Pirmininkas: Abdul-Aziz Ibn Abdullah Ibn Bāz
Pirmininko pavaduotojas: Abdul-Razzak Afify
Narys: Abdullah Ibn Ka'ud






No comments:

Post a Comment