Salafija

Salafija

Sunday 2 April 2017

Sveikinimas su Džiu'muā (penktadienine malda) yra religinė inovacija ir neturi pagrindo sunnoje


🎓Šeichas Fauzan buvo paklaustas:

Kiekvieną penktadienį mano kolega atsiunčia man žinutę su pasveikinimu "Džiu'muā Mubārak" ir jis man vis kartoja, kad jis tikisi, kad aš pridėsiu šį pasveikinimą savo telefone ar internetiniuose forumuose (kaip pasisveikinimo atviruką). Koks yra jūsų požiūris į tai?

Šeichas Fauzan atsakė:

Tai yra religinė inovacija. Allah neapreiškė tokiam veiksmui įgaliojimo. Toks veiksmas yra nežinomas ar iš Sunnos. Niekur nėra perduota, kad musulmonai turėtų sveikinti vieni kitus penktadieniais. Išties yra perduota, kad jie turėtų sveikinti vieni kitus per Eid Al-Adha ir Eid Al-Fitr, o ne penktadieniais. Todėl tokių pasveikinimų platinimas (telefonu, žinutėmis) ir kitų tai daryti raginimas yra inovacija ir inovacijų platinimas.


🎓Šeichas  Abdul Muhsin Al-Abād buvo paklaustas:

Remiantis prielaida, kad penktadienis yra Šventė (Eid), ar leistina  yra sveikinti vieniems kitus sakant "Džiu'muā Mubarak" arba "lai Allah priima tavo Džiu'muā"?

Šeichas Abdul Muhsin Al-Abād atsakė:

Prisiekiu Allah, mes nežinome nieko, kas galėtų įrodyti tokio veiksmo galiojimą. Kas liečia dvi Eid (šventes), tai yra perduota, kad kompanionai susitikę vienas kitą sakydavo "lai Allah priima iš mūsų ir jūsų" arba "lai Allah priima tavo paklusnumą".

🎓Muftis šeichas  Abdul Aziz buvo paklaustas:

Koks yra verdiktas dėl teiginio "Džiu'muā Mubārak"?

Šeichas Abdul Aziz atsakė:

Nėra jokios originalios kilmės šiam sveikinimui Džiu'muā Mubārak (siunčiant telefonu). Tai yra be abejonės palaiminga diena. Išaukštintas Allah išskyrė mus su šia diena iš kitų, ir žydai ir krikščionys buvo paklaidinti nuo šios dienos, bet kas liečia sveikinimą kiekvieną penktadienį, tai mums nėra žinoma tokio veiksmo kilmė.

Šaltinis: albaidha.net

Į anglų kalbą išvertė Rasheed Barbee (Rašyd Barby) ir į lietuvių kalbą - Nora Umm Youcef.

No comments:

Post a Comment