Salafija

Salafija

Saturday 17 October 2015

Bendradarbiavimas su inovacijų žmonėmis - didesnis gėris? Pagal Sufjān At-Tsaurī -ne



Vardan Allāh, Ar-Rahmān, Ar-Rahym...

Subhan'Allāh - lai Allāh apsaugo musulmonus, ar mus nepasiekė tokie laikai, kuomet tie, kurie teigia kviečiantys pas Allah, nuo jūros iki jūros, tenori sunaikinti religiją sėdėdami kartu, maišydamiesi kartu, kviesdami pas ir bendradarbiaudami su inovacijų žmonėmis.
Iki tokio lygio, kad tie, kurie sugebėjo išlikti po As-Salafī manchādžu  buvo įvardinti esant neabejotinai griežtais/ekstremaliais publikos nuomone ir dauguma! Taigi šiandiena, žmogus teigia esantis salafiu, tačiau jis užima Imamo pareigas ikhvani mečetėje (kuri neslepia, kad yra ikhvani), kurioje skelbiama, kad žmonės kovotų dėl salafi davos (propagavimo) vardan "didesnio gėrio", jie teigia, kad jie "gerai pasvėrė šį reikalą" - "žalą ir pelną", kad žmonės yra "arčiau Sunnos ... negali praleisti šios progos". Deja, taip neatrodė Sufjān'ui At-Tsaurī, kuris mirė 167H . Mes maldaujame Allah apsaugoti mus, kad mes nebūtumėm išbandymu ir vargu musulmonams, amyn!



Kilnus Ahlus-Sunnos Imamas Sufjān Al-Tsaurī [m. 167H] sakė:

"Asmuo, kuris sėdi su inovatoriumi negali išvengti vieno iš šių trijų dalykų:

1. Jis yra išbandymas ir vargas kitiems,
2. Jam kažkas gali įstrigti širdyje kas pasiliks su juo ir privers jį įžengti į Pragarą arba jis sakys,
3. "Prisiekiu Allah, man nerūpi apie ką jie kalba ir aš visiškai pasitikiu savimi."

Jeigu asmuo nejaučia poreikio iš Allah savo religijos apsaugojimui net akimirksniui, tuomet Jis atims ją iš jo." 

[Refer to al-Bida' wa al-Nahyu 'anha [p. 104] of Ibn Waddah with the checking of Badr al-Badr]

Ma ša Allah, išmintingas teiginys virš tūkstančio metų senumo - jei tik dabartiniai religijos kviesliai (dajai) suprastų jį ir pritaikytų jį, tai jie nepakenktų nei sau, nei nekaltiems musulmonams, kurie ateina klausytis jų mečetėse ir susibūrimuose, kuriuose jie sėdi su tais, kurie yra paklydimo ir dvejonių žmonės.







No comments:

Post a Comment