Salafija

Salafija

Sunday 24 January 2016

Dua prieš einant miegoti. Apsisaugojimui.

Skyrius Nr.28.

#‎Dua prieš einant miegoti 


Nr. 99. Suglauskite abu delnus ir švelniai papūskite į juos, tada recituokite:

Sūrą Al-Ikhlās, po to sūrą Al-Falak ir sūrą An-Nās.


112. Sūra Al-Ikhlās:


بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

قُلۡ هُوَ ٱللهُ أَحَدٌ (١) ٱلله ٱلصَّمَدُ (٢) لَمۡ يَلِدۡ وَلَمۡ يُولَدۡ (٣) وَلَمۡ يَكُن لَّهُ ۥ ڪُفُوًا أَحَدٌ (٤)

Bismilliāhir-Rachmānir-Rachym. 

"Kul Huvallāhu Achad. Allāhus-Samad. Liam jalid va liam jūliad. Va liam jakulliahu kufuvan Achad."

Allah Vardu, Pačio Maloningojo, Pačio Gailestingojo. 

"Sakyk: Jis yra Allah, Vienas (Vienintelis ir Unikalus);
Allah, nuo Kurio priklauso visa Jo kūrinija ir jos išlaikymas;
Jis negimė, nei yra pagimdytas;
ir nėra nieko kas Jam prilygtų.“ 



113. Sūra Al-Falak:

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

قُلۡ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلۡفَلَقِ (١) مِن شَرِّ مَا خَلَقَ (٢) وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ (٣) وَمِن شَرِّ ٱلنَّفَّـٰثَـٰتِ فِى ٱلۡعُقَدِ (٤) وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ (٥)

Bismilliāhir-Rachmānir-Rachym. 

"Kul a'ūdzu bi-rabbil-fialiak. Min šarri mā khaliak. Va min šarri ghāsikin 'idziā vakab. Va min šarrin-naffiā-tsiāti fil-'ukad. Va min šarri chasidin 'idziā chasad."

Allah Vardu, Pačio Maloningojo, Pačio Gailestingojo. 

"Sakyk: Aš siekiu prieglobsčio pas Allah, aušros Valdovą, nuo blogio, kurį Jis sukūrė, ir nuo blogio, kurį atsineša naktis su pasklidusia tamsa, ir nuo blogio iš tų, kurie užsiima raganavimu, kada jie pučia ant užmezgtų mazgų, ir nuo blogio iš pavyduolio, kuris pavydi."



114. Sūra An-Nās:

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

قُلۡ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلنَّاسِ (١) مَلِكِ ٱلنَّاسِ (٢) إِلَـٰهِ ٱلنَّاسِ (٣) مِن شَرِّ ٱلۡوَسۡوَاسِ ٱلۡخَنَّاسِ (٤) ٱلَّذِى يُوَسۡوِسُ فِى صُدُورِ ٱلنَّاسِ (٥) مِنَ ٱلۡجِنَّةِ وَٱلنَّاسِ (٦)


Bismilliāhir-Rachmānir-Rachym.

"Kul a'ūdzu bi-rabbin-niās. Mialikin-niās. Iliāhin-niās. Min šarril vasvāsil-khannās. Alliadzy juvasvisu fy sudūrin-niās. Minal-džinniati van-niās."

Allah Vardu, Pačio Maloningojo, Pačio Gailestingojo.

"Sakyk: Aš siekiu prieglobsčio pas Allah, žmonijos Valdovą, žmonijos Karalių, žmonijos Dievą, nuo blogio iš šnabždėtojo, kuris pasitraukia, kuris šnabžda į žmonių krūtines, džinų ir žmonių."



Tada braukite delnais per visą savo kūną pasiekdami kiek įmanoma visas kūno vietas, pradėdami nuo galvos ir veido, tada visą priekinę kūno dalį. Atlikite tai 3 kartus. [1]


Po to recituokite Ajātul Kursi. [2]

Ajātul Kursi (Sūra Al-Bakara, 2:255):

سُوۡرَةُ البَقَرَة

ٱللهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ ٱلۡحَىُّ ٱلۡقَيُّومُ‌ۚ لَا تَأۡخُذُهُ ۥ سِنَةٌ۬ وَلَا نَوۡمٌ۬‌ۚ لَّهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ‌ۗ مَن ذَا ٱلَّذِى يَشۡفَعُ عِندَهُ ۥۤ إِلَّا بِإِذۡنِهِۦ‌ۚ يَعۡلَمُ مَا بَيۡنَ أَيۡدِيهِمۡ وَمَا خَلۡفَهُمۡ‌ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَىۡءٍ۬ مِّنۡ عِلۡمِهِۦۤ إِلَّا بِمَا شَآءَ‌ۚ وَسِعَ كُرۡسِيُّهُ ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَٱلۡأَرۡضَ‌ۖ وَلَا يَـُٔودُهُ ۥ حِفۡظُهُمَا‌ۚ وَهُوَ ٱلۡعَلِىُّ ٱلۡعَظِيمُ (٢٥٥)


"Allāhu liā iliāha illia Huval-Chajjul-Kajjūm, liā ta'khudzuhu sinatun va liā nauvm, liahu mā fis-samāvāti va mā fil-ard, man dzial-liadzy jašfa'u 'indahu illiā bi 'idznihi, ja'liamu mā baijna aidyhim va mā khalfahum, va liā juchytūna bišaij'im-min 'ilmihi illiā bimā šā'a, vasi'a kursijjuhus-samā-vāti val-ard, va liā ja'ūduhu chifduhumā, va Huval-'Alijjul-'Adym."


"Allah! Nėra Dievybės vertos garbinimo bet tik Jis, Amžinas, Tas Kuris išlaiko (viską, ką Jis sukūrė) ir sergėja  viską, kas egzistuoja. Jo neapima nei nuovargis, nei miegas. Jam priklauso tai, kas yra danguje ir žemėje. Kas yra tas, kuris gali tarpininkauti su Juo išskyrus su Jo Leidimu? Jis žino kas jiems nutinka šiame gyvenime ir tai, kas nutiks jiems po mirties (anapus). Ir jie niekada neaprėps nieko iš Jo Žinojimo išskyrus tik tai, ką Jis jiems leis (nulems). Jo Sostas tęsiasi virš padangių ir žemės, ir Jis nejaučia nuovargio sergėjant ir išlaikant juos. Ir Jis yra Pats Aukščiausias, Pats Didingiausias."



[1] Al-Bukchāri, Al-Askalāni, Fathul-Bāri 9/62, ir Muslim 4/1723

[2] Recituokite ają 255 iš sūros Al-Bakara. Tas, kuris recituos šią ają ir atsiguls miegoti, Allah paskirs jam sargą, kuris jį sergės ir Šėtonas negalės prisiartinti prie jo iki kol jis atsikels ryte. Žiūrėti Al-Bukchāri, Al-Askalāni, Fathul-Bari 4/487.


Kita #‎Dua prieš einant miegoti.





No comments:

Post a Comment