Salafija

Salafija

Saturday 29 April 2017

Maldos atlikimas dėvint permatomus rūbus



Klausimas:

Daugybė žmonių meldžiasi dėvėdami lengvus drabužius, kurie yra permatomi ir po jais jie dėvi šortus, kurie nėra aukščiau šlaunies vidurio, t.y. per tsaub (ilgus iki blauzdų marškinius) [1] matosi pusė šlaunies. Koks yra verdiktas tiems, kurie atlieka maldas taip apsirengę?

Atsakymas:

Kas liečia verdiktą dėl jų maldos, tai jų malda yra tolygi maldai tokio asmens, kuris meldžiasi dėvėdamas šortus be tsaub (ilgų matškinių), kadangi permatomi drabūžiai viešina kūną (jo nepaslepia) ir yra nepilnaverčiai, ir jų nešiojimas tolygus nenešiojimui. Todėl jų malda yra negaliojanti, remiantis pačia teisingiausia islamo mokslininkų nuomone ir tai yra gerai žinoma nuomonė priklausanti Imamo Achmed (رحمه الله) madhābui. Taip yra todėl, kad vyrams yra privaloma dengti kūno dalį nuo bambos iki kelių maldos metu. 
Ir tai yra mažiausia iš paklusnumo formų Allah žodžiams:

﴿يَـبَنِى ءَادَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وكُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ

“O Adomo vaikaičiai, dėvėkite drabužius maldos metu...” 
[al-A’rāf 7: 31]

Taigi vienas iš šių dviejų dalykų jiems yra privalomas: arba jie dėvi šortus, kurie uždengia kūno dalį nuo juosmens (bambos) iki kelių, arba jie dėvi nepermatomą tsaub, kuris neišviešina jų kūno. Šis klausiančiojo asmens paminėtas poelgis yra klaida ir jis yra labai pavojingas, todėl atgailavimas Viešpačiui yra ant jų sąžinės ir ant jų sąžinės yra entuziastingai siekti visiškai apsidengti save maldoje. Mes maldaujame Allah, Pačio Aukščiausiojo, kad Jis mus lydėtų teisingame kelyje ir kad Jis skirtų sėkmę tame, kas Jam yra mylima ir kas Jam kelia pasitenkinimą (malonę). Iš tiesų Jis yra Pats Kilniausias, Pats Dosniausias.

Šeichas Muchammad bin Sālih al-`Utsaimyn (رحمه الله)

Išvertė Abul Irbād Abid Zargar


Išnaša:

[1] tsaub (ثوب) arba kamys (قميس) yra ilgas iki blauzdų drabužis, panašus į ilgus marškinius ar tuniką. 




No comments:

Post a Comment