Salafija

Salafija

Sunday 15 March 2015

Bruožai Būdingi Hizbiui, Šeichas Zeid bin Hādī Al Madkhali

Į anglų kalbą vertė Akram Abdul Kādir As-Seijlanī an-Nadždī ir į lietuvių kalbą vertė Nora Umm Youcef

Paimta iš: Al-’Akd Al Munadhad Al Džadyd fil Idžābah ‘ala Masā’il fil Fikh val Manhadž vat Tauchyd (Psl. 43 ir 44)





Klausimas:

Kada asmuo patampa hizbiu (partizanu) ?

Šeichas Zeid bin Hādī Al Madkhali atsakė:

Šis klausimas reikalauja ilgesnio atsakymo, ir aš neturiu tam laisvo laiko. Tačiau, aš nurodysiu keletą bruožų, kurie būdingi hizbiams (sektantams) ir kurie yra žinomi pagal juos, nepaisant to ar jis yra vadovas ar pasekėjas sekančiuose punktuose:

1) Kuomet jis įstoja arba prisijungia į tam tikrą grupę, kuriai būdinga specifinė metodika, kuri oponuoja salaf (pirmtakių) metodikai, Chadisų žmonėms ir atsar, tokiems kaip Ikhvān (Musulmonų Brolija) ir jų frakcijoms, ir Džama’at at-Tablygh ir jiems prijaučiantiems. Tuomet jis remia savo sektą (arab. hizb) ar grupuotę kuomet jie teisūs ir kuomet jie neteisūs, t.y. tiesoje ir netiesoje.

2) Kai jis sėdi su ir eina su viena iš anksčiau minėtų grupių, ir kitais nei jie, kurie yra nuklydę savo įsitikinimais ir veiksmais, nepaisant to  ar jie yra grupuotė ar asmenys kurie yra pasekėjai, o ar tai yra jie, kuriais yra sekama. 

3) Kai jis kritikuoja sunnos žmones ir jo veidas pasikeičia jam išgirdus refutaciją*  (kritiką, nuomonės paneigimą) tų, kurie paneigia šiuolaikinius hizbius (sektantus), slaptų organizacijų žmones  ir slaptas sąjungas.


4) Kai jis pradeda kritikuoti tuos, kurie yra patikimi ir dori islamo šaukliai (dajai), kurie stipriai laikosi Atsar tame kas yra paklusnumas Allach’ui, paklusnumas Muchamedui  ﺻﻠــﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴــﻪ ﻭﺳﻠــﻢ, ir paklusnumas musulmonų vadovams, kurie laikosi salaf kelio.

5) Kai jis prisijungia kritikuoti vadovus, ir myli tuos, kurie šmeižia juos savo knygose, paskaitose ir susibūrimuose.


6) Kai jis užsipuola islamo mokslininkus, kad šie nesukyla prieš vadovus, kuomet vadovai  įvykdė kažkokias nuodėmes ar klaidas.  Tai jie apkaltina juos  papirkinėjimu ar panašiu šmeižtu, kuris neturėtų būti priskiriamas mokslininkams, kurių žinojimas yra tvirtas ir ilgaamžis, išskyrus tik tuos, kurių širdys ligotos ir kuriems būdingas kvailumas. 



7) Kai jis myli Anašydus (dainas su arba be muzikos instrumentų) ir pjeses , ir kai jis ryžtingai gina juos ir jų žmones ; ir kiek tokių yra aptinkama Ikhvan Al Muslimyn (Musulmonų brolijos) gretose , nes tai yra jų vadovų ir karių pramoga iš jaunų suklaidintų - apsigavėlių vyrų ir moterų, lai Allah grąžina juos visus į laukiamą  Tiesą.

Šaltinis: athaar.org

* Rafutacija yra kritika arba neteisingos nuomonės paneigimas.

No comments:

Post a Comment