Salafija

Salafija

Wednesday 25 March 2015

Kodėl lietuvės teka už musulmonų?




Šiandieną dažnai susiduriame su straipsniais laikraščiuose apie lietuvių musulmonių gyvenimus ir jų naujai išpažintą tikėjimą islamą. Taip pat vis dažniau yra transliuojamos laidos, kuriose dalyvauja tik naujai atsivertusios į islamą lietuvės. Dažnai skaitome ar girdime atsiliepimus iš žiūrovų ar skaitytojų, kad moterėlei susisuko protas ir kad ji priėmė islamą tik dėl meilės savo vyrui. Kai kurie komentarai pilni  užgauliojimų ir neapykantos žmonių, kurie nesupranta ir nenori suprasti tikėjimo. 

Atsakymas į šį klausimą yra labai paprastas. Lietuvės pereina į musulmonų tikėjimą todėl, kad jos susipažįsta su savo Kūrėju ir teisingai supranta Dievo sąvoką. Kas yra Dievas? Islamo apibrėžimas ir supratimas apie Dievą yra Korano skyriuje “Ikhlas”:

“Sakyk, Allah yra Vienas, Unikalus ir Amžinas (nei Jis gimė, nei Jis mirs) ir nėra nieko kas būtų į Jį panašus.”

Ką byloja ši Korano eilutė? Dievas عَزَّوَجَلَّ kalba apie Save sakydamas, kad Jis yra Vienas Savo Esybe, kad tokių kaip Jis nėra, kad Jis visada egzistavo ir egzistuos, kad Jis negimė ir nemirs, nes Jis yra Amžinas, kad Jis neturi tėvų ar palikuonių, nes Jis yra Dievas ir Jam nebūdingos žmogiškos savybės, kad Jo negalima sulyginti su Jo kūriniais, nes Jis yra Tas, kuris juos sukūrė. Dievas عَزَّوَجَلَّ nėra Savo kūryboje, Dievas عَزَّوَجَلَّ yra už Savo kūrybos ribų ir niekas neturi panašumo su Juo, nes jeigu Jis būtų kuom nors panašus į Savo kūrinius, tai Jis jau nebebūtų Dievas. 

Kuom skiriasi Dievo sąvoka ir supratimas krikščionybėje? Ogi tuo, kad anot krikščionių Dievas turi sūnų ar sūnus, nes Biblijoje yra minima daugybė Dievo sūnų. Krikščionys teigia, kad Jėzus عليه السلام  buvo Dievo sūnus. Šis tvirtinimas yra paneigtas Pačio Dievo Korano eilute, kurią paminėjome viršuje:

“Sakyk, Allah yra Vienas, Unikalus ir Amžinas (nei Jis gimė, nei Jis mirs) ir nėra nieko kas būtų į Jį panašus.”

Niekas nėra panašus į Dievą عَزَّوَجَلَّ. Turėti sūnų yra žmogiška, tik žmonės ir kitos Dievo sukurtos būtybės turi palikuonis. Priskirti tai Visagaliui Dievui عَزَّوَجَلَّ yra netinkama, nes Jis عَزَّوَجَلَّ nėra nei kuo nepanašus į Savo sukurtas būtybes. Korane Dievas عَزَّوَجَلَّ sako:

‘’ Ir jie sako: 'Visagalis Allah susilaukė Savo sūnaus’.
Be abejo, jūs padarėte netikusį ir nepagrįstą tvirtinimą.’’
     (Sura Marija, 19:88,89; Koranas)

‘’ Ant tokių dangus norėtų susprogti ir žemė skilti pusiau, ir kalnai sutrupėti; nes jie priskyrė Visagaliui  sūnų! Tai nepridera Šlovingajam  Dievui turėti (susilaukti) sūnaus. Tai nėra nieko nei Žemėje, nei Danguje, kas nebūtų Dievui kaip tarnas.’’ 
     (Sura Marija, 19:90-93; Koranas)

Dievas عَزَّوَجَلَّ paneigia tvirtinimą tiems, kurie priskiria tokią neteisingą išvadą Jam. Visas egzistavimas priklauso Jam عَزَّوَجَلَّ, todėl kad Jis عَزَّوَجَلَّ  yra Visko Kūrėjas, ir dėl to Jis عَزَّوَجَلَّ  neturi sūnaus ar lygiaverčio Savo dievybėje.

’’ Ir jie priskiria Dievui partnerius (garbina kitus šalia Jo), kai Jis juos pats sukūrė, ir dėl savo nežinojimo, jie priskiria Jam sūnus ir dukteris. Šlovė Jam! Kaip aukštai Jis vertas garbinamo, o ką jie Jam priskiria? Dangaus ir Žemės Valdovas, kaip Jis gali turėti sūnų, kai Jis neturi sutuoktinio/-nės,  ir Kuris sukūria viską, ir Kuris Viską-Žinantis apie viską. Tai yra Dievas, tavo Valdovas, nėra kitų dievų, kurie verti šlovinimo, bet tik Jis, viską Sukuriantis, dėl to šlovinkite Jį, nes Jis yra visko Saugotojas , Globėjas.”
    (Sura Galvijai, 6:100-102; Koranas)

Tada Dievas عَزَّوَجَلَّ, po to kai atmetė neteisingą tvirtinimą krikščionių ir kitų, Jis عَزَّوَجَلَّ taip pat atmetė ereziją ir neprotingą fenomeną išrandant tikėjimą, kuris nesutampa su teologiniais vadovavimaisis ir mokymais.

‘’ O žmonės iš ankstesnių Šventųjų Raštų. Neikite į religijos ekstremizmą, ir nekalbėkite apie Dievą, bet tiktai tiesą, Jėzus - Marijos sūnus buvo ne daugiau kaip pranašu, ir Jo (Viešpaties) Žodis perduotas Marijai, ir Dievo sukurta dvasia. Tai tikėkite Dievu ir Jo pranašais, ir nesakykite ‘trejybė’, liaukitės, taip jums  geriau, žinoma Dievas yra Vienas, Šlovė Jam! Per aukštai Jis yra šlovinamas, kad turėtų sūnų. Kas yra Danguje ir Žemėje priklauso Jam, ir Jis yra visko Globėjas ir Saugotojas''.
    (Sura Moterys, 4:171; Koranas)

Jėzus عليه السلام šlovino Vieną (Tikrąjį) Dievą عَزَّوَجَلَّ ir pats meldėsi Jam عَزَّوَجَلَّ:

‘Netikintieji yra Tie kurie teigia: ‘Dievas yra Jėzus Kristus, Marijos Sūnus’, bet Kristus sakė: ’O Izraelio Vaikai. Šlovinkite Dievą, mano Dievą ir Jūsų Dievą, kurie priskiria Dievui partnerius (šlovina žmogų vietoj Viešpačio arba padaro jį tolygiu Dievui), Dievas jiems uždraus Rojų, ir Pragaras bus jų vieta, ir nepaklusnūs neturės užtarėjų-gelbėtojų. Jie yra netikintieji, kurie teigia: Dievas yra vienas  iš trijų, nes nėra  Dievo verto šlovės, bet tik vienas Dievas, ir jei jie nenustos taip sakyti, tokius netikinčiuosius ištiks  bausmė.’'
     (Sura Stalas, 5:72, 73; Koranas)

Ir tokių eilučių yra pilna Korane. Supraskite mieli lietuviai, kad lietuvės priima islamą ne dėl meilės vyrui, bet dėl to, kad jos tiki Dievo Vienumu ir išskiria Jį Vieną iš kitų dievybių. Islamas yra monoteistinė religija ir paskutinė  religija perduota Muchamedui صلى الله عليه وسلم . Dievas تعالى  sukūrė šį pasaulį ir jo žmones tam, kad jie Jį Vieną garbintų ir šlovintų, melstųsi tik Jam Vienam. Dėl šios priežasties Allah تعالى (Dievas)   siuntė pranašus su šventais raštais, kad šie vestų žmoniją į tikėjimą ir būtų išgelbėti nuo Pragaro ugnies. Visi pranašai buvo monoteistai ir garbino Vieną Dievą عَزَّوَجَلَّ  ir nepriskyrė Jam sūnų ar dukterų. Pagrindiniai  Dievo عَزَّوَجَلَّ pranašai yra minimi Korane ir Dievas عَزَّوَجَلَّ  juos visus myli, nes jie buvo pavyzdžiu kitiems. Musulmonas, nebūtų musulmonu, jeigu jis nepripažintų nors vieno Dievo عَزَّوَجَلَّ  pasiuntinio. Musulmonui yra privaloma juos visus mylėti ir gerbti, nes jie visi buvo siųsti to Pačio Vieno Dievo عَزَّوَجَلَّ. Muchamedas صلى الله عليه وسلم  buvo paskutinysis Dievo عَزَّوَجَلَّ pasiuntinys ir visų prieš jį atėjusių pasiuntinių užtvirtintojas ir religijos tęsėjas. Muchamedo صلى الله عليه وسلم atėjimas  yra minimas Evangelijoje (John xiv, 16) ir Toroje (Deut xviii, 15) .  Jėzus عليه السلام skelbė apie jo atėjimą po jo. Muchamedas صلى الله عليه وسلم atėjo nepaneigti Jėzaus عليه السلام , bet pratęsti jo žinią ir tikėjimą Vienu Dievu. Musulmonai žino, nes jiems yra perduota, kad Muchamedas صلى الله عليه وسلم   yra paskutinis pranašas ir kad po jo daugiau pranašų nebebus, ir kas tvirtina esąs pranašu šiomis dienomis, žinok, kad jis yra apsimetėlis ir melagis. Kuomet Jėzus  عليه السلام buvo siųtas pranašu, žmonės privalėjo sekti jo įstatymais ir įsakais ir palikti Mozės عليه السلام   mokymą, nes tokia yra Dievo عَزَّوَجَلَّ Valia. Kuomet Muchamedas صلى الله عليه وسلم buvo siųstas pranašu, žmonės privalėjo palikti Jėzaus  عليه السلام mokymą ir sekti Muchamedu صلى الله عليه وسلم. Ir tie, kurie taip padarė, gaus dvigubą apdovanojimą, nes jie sekė Jėzumi عليه السلام  iki Muchamedo صلى الله عليه وسلم  atėjimo ir atėjus Muchamedui صلى الله عليه وسلم  pripažino jį ir pradėjo sekti juo.


Dažnai yra klausiama, kodėl tos lietuvės renkasi Islamą jeigu jau jis toks panašus į krikščionybę? Atsakymas yra labai paprastas. Todėl, kad Muchamedas صلى الله عليه وسلم yra paskutinis Dievo عَزَّوَجَلَّ pranašas ir todėl, kad prieš jį buvusi Jėzaus عليه السلام religija laikui bėgant buvo iškraipyta, kurioje nebeliko tikrosios tiesos ir autentiškumo, kaip ir neliko jūsų priskiriamo panašumo. Dievas عَزَّوَجَلَّ tam tikru metu siuntė tam tikrus pranašus tam, kad žmonės būtų apsišvietę ir pažinotų savo Kūrėją, kad jie žinotų kaip gyventi ir apsaugoti save, nes žmonės palaipsniui išeidavo iš tiesaus kelio. Žmogaus žinojimas yra labai ribotas. Dievas عَزَّوَجَلَّ yra mūsų Kūrėjas ir Jis žino kas yra mums geriau. Būtent dėl to Jis عَزَّوَجَلَّ siuntė mums pranašus, kurie mokė mus tiesos ir gėrio.  

Religija-tikėjimas yra tai, ko negalima įgrūsti per prievartą, tai ko nepriversi žmogaus, kad tikėtų. Tikėjimui reikalingos žinios ir supratimas, ir tai ne tik supratimas per protą, bet ir širdį, žinojimas protu ir širdimi. Tai širdis kuri mato ir girdi, širdis, kuri tiki. Ir to tikėjimo niekas negali atimti, jis priklauso Dievui  عَزَّوَجَلَّ.


Nora Umm Youcef

No comments:

Post a Comment