Salafija

Salafija

Saturday 28 March 2015

Šeichas Salih Al-Fauzan apie pasikliovimą ir priklausomybę knygomis ir internetu siekiant žinių




Kovo 12, 2015m. Vertėjas Ovais Al-Hašimi

Saudi Arabijos universitete, po savo paskaitos apie Būvimą Tvirtu ir Tiesiu (Sąžiningu)  Allah Religijos Atžvilgiu,  Šeichas Salich b. Fauzan Al-Fauzan buvo paklaustas sekančio klausimo: 
AR STUDENTUI, SIEKIANČIAM ŽINIŲ, KURIS STUDIJUOJA ŠIAME UNIVERSITETE,  YRA LEIDŽIAMA  IMTI ŽINIAS IŠ INTERNETO? Klausiantysis sako, kad jis patarė jam, bet jis sako, kad kai kurie mokslininkai  tai leidžia.
Atsakymas: Žinios, žinojimas neturi būti imami iš interneto, garso įrašų ar knygų; iš tikrųjų, žinojimas turi būti imamas iš mokslininkų. Žinios yra siekiamos per tiesioginį asmeninį mokymąsį (arab. al-talakki), asmuo privalo mokytis ir suprasti (mokslą, mokymą) iš mokslininkų. Jei būtų galima įgauti žinių remiantis tik knygomis ar iš panašių kitokių šaltinių, tai mokslininkai, praeityje, nebūtų keliavę pas (kitus) mokslininkus mokytis iš jų ir semtis žinojimo iš jų. Ir Allah Didingasis ir Vienintelis sakė (kas reiškia):
„Netinka pradėt žygį visiems tikintiems kartu. Kodėl gi iš kiekvieno jų būrio nenusiuntus tik dalį jų (kad jie studijuotų religiją), tai kad likusiems būtų perduodamos instrukcijos (žinojimas), ir kad jie galėtų perspėti savo žmones, kada jie pas juos sugrįš, tai galbūt jie pasisergės nuo blogio.“  ( KORANAS, Sura ATGAILA, 9:122)

Taigi, yra būtina keliauti pas žinojimo žmones,  Islamiškus universitetus ir kolegijas, siekti islamo mokslo (žinojimo) kur tik jis yra prieinamas ar randamas. Ir asmeniui nereikėtų pačiam pasitenkinti tik  knygų skaitymu, audio įrašais ar panašiai, asmuo tik gali pasipelnyti tuo tik kaip įrankiu. Tačiau kas liečia priklausomybę nuo jų, ir remiantis šiais įrankiais (knygomis ir įrašais) laikyti save žinojimo žmogumi (mokslininku), tai yra didelė klaida, taip.




Į lietuvių kalbą išvertė sesuo Aida, koregavo Nora.

No comments:

Post a Comment