Salafija

Salafija

Wednesday 11 March 2015

Ką reiškia sapnuoti mirusįjį?



Klausimas: Ar tai reiškia, kad kažkieno mirtis yra šalia, jei jis mato mirusius žmones savo sapnuose? Ką turėtų žmogus daryti, kad išgelbėtų save nuo tokių sapnų?

Atsakymas: Šitokie ir kiti sapnai, kurie gązdina tikinčiuosius, yra iš Šėtono; Šėtonas yra darbštus bandant įnešti liūdesį ir baimę į kiekvieno musulmono širdį, Allah Visagalis sakė: „Slaptas pokalbis – iš velnio, kad nuliūdintų tuos, kurie patikėjo. Tačiau niekuo jis nepakenks jiems, nebent tik Viešpačiui leidus. Allah tepasikliauja tikintieji! "(58:10, KORANAS literatūrinis prasmių vertimas)

Ir tai yra kodėl Allah  Pasiuntinys صلى الله عليه وسلم  įsakė musulmonams nusispjauti tris kartus per kairį petį  po to kai susapnuoja blogą sapną. Tada lai jis sako tris kartus:

أعوذ بالله من الشيطان ومن شر ما رأيت

"Aš ieškau prieglobsčio pas Allah nuo Šėtono ir nuo blogio, kurį mačiau."

Tada jis turėtų grįžti miegoti ant kitos pusės nei miegojo, ir nepasakoti niekam, ką matė sapne. Jei vykdai, kas buvo paminėta prieš tai, jei niekam nepasakoji apie savo sapną, tada nebūsi paveiktas jo. Taigi, jei kažkas susapnuoja košmarą apie mirtį, tai neįrodo, kad jis numirs; o tai tik iš Šėtono, kuris trokšta įbrukti liūdesį ir baimę jam, kad leistų jam ieškoti prieglobsčio pas Allah nuo jo ir neminėtų niekam apie tai.

Šeichas Muhammad bin Saalih al-`Uthaymeen

No comments:

Post a Comment