Salafija

Salafija

Saturday 2 April 2016

Mes nesilankome hizbių paskaitose ir jų susibūrimuose



Šeichas Mukbil Ibn Hādī Al-Vādi'ī رحمه الله:

Aš patariu susilaikyti nuo lankymosi hizbių paskaitose, susibūrimuose ir mečetėse, ir taip pat nuo jų Eid maldos. Netgi jeigu ir su jumis tuo metu yra tik keli žmonės, melskitės su jais pagal Sunną,  be hizbių ir inovatorių, kurie jus kontroliuotų. Garbė išimtinai priklauso tik Allah, kad Sunna pasklido daugelyje Jemeno žemių. Tai aš sakau jums: "Mirkite iš pykčio!" [Sūra al-Imrān 3:119].

Mes ir toliau laikysimės toli nuo jūsų mečečių ir vietų, kuriose jūs atliekate maldas, lig tol kol jūs sugrįšite prie Sunnos, ir lig tol kol jūs elgsitės pagal Allah Pranašo صلى الله عليه وسلم chadisą; {Maldos turėtų būti vedamos žmonėms tokio žmogaus, kuris turi daugiausiai žinių apie Allah Knygą; o jeigu jie yra vienodai lygus tame, tada tokio žmogaus, kuris turi daugiausiai žinių apie Sunną.}





******

Žodžių reikšmių paaiškinimas:

Partizanas - šališkas rėmėjas, stipriai palaikantis asmuo, kuris nesiklauso kitų žmonių nuomonės. Taip pat stiprus partijos rėmėjas, dalyvis, pasekėjas, propaguotojas, fanatikas, fanas, arba sektantas.

Hizb yra grupė, sekta, partija, organizacija. Hizb gali turėti teigiamą reikšmę arba neigiamą. Allah grupė (Jo sekta) yra teigiamas dalykas, dorybingas, bei teisingas. Tačiau visos kitos sektos nėra kažkoks gėris, nes jos be abejonės yra priešingos Allah grupei (t.y. Allah pasekėjams), nes jos suformuotos visai kitokiems tikslams. Dėl to, visos kitos grupės (partijos ar sektos) yra vadinamos partizaniškomis, kadangi jos propaguoja tam tikrą ideologiją, įsitikinimą, politiką ar propagandą. Tų partijų, sąjūdžių, sektų, grupių ar judėjimo pasekėjai yra vadinami hizbiais.



No comments:

Post a Comment