Salafija

Salafija

Saturday 6 June 2015

Ar galima sujungti Al-I'ša maldą su Al-Maghrib malda?




Klausimas:

Al-I’ša malda yra labai vėlai, iki 11 val. vakaro. Ar leistina yra asmenims, kurie turi didelį poreikį ir mažiesiems musulmonams (vaikams) sujungti Al-Maghrib maldą su Al-I’ša malda? Sujungti jas ir pradėti melstis anksčiausiu Al-Maghrib laiku. Ir kada jiems reiktų melstis “Witr” maldą?

Šeichas Ubaid Al-Džabirī atsako:

Mes sakome: Pirmiausia, jeigu laiko tarpas tarp Al-I’ša maldos ir Al-Fadžr maldos yra trumpas, jei tarp jų yra 3 valandų, arba 3.5 arba 4 valandų skirtumas, tada tiems, kurie turi poreikį tam, ir kitiems asmenims, yra leistina sujungti Al-I’ša su Al-Maghrib. Ir atlikti tai anksčiausiu įmanomu laiku, Al-Maghrib laiku. Po to, jie gali melstis Al-Witr maldą kada panorėję. Yra autentiškas perdavimas nuo Pranašo صلى الله عليه وسلم, kad jis صلى الله عليه وسلم sujungė Ad-Duhr maldą su Al-Asr malda ir meldėsi 8 rakatus. Ir kad jis صلى الله عليه وسلم sujungė Al-Maghrib su Al-I’ša malda ir meldėsi 7 rakatus, t.y. trys Al-Maghrib maldos rakatai ir keturi Al-I’ša rakatai, ir tai įvyko Medinoje. 
Kuomet Ibn Abbas رضي الله عنه  buvo paklaustas, kodėl jis صلى الله عليه وسلم tai padarė, jis رضي الله عنه  atsakė:

“Jis nenorėjo uždėti naštos savo ummai (tautai).”

Apibendrinimui, jeigu laiko tarpas tarp Al-I’ša ir Al-Fadž pasidaro trumpas, tuomet sujunkite šias maldas anksčiausiu laiku. Nes tai yra lengvata jums nuo Allah تعالى.




Išvertė:



No comments:

Post a Comment