Salafija

Salafija

Monday 30 December 2013

Pamatas, iš ko yra pastatyta Džamaa'ah, yra Pranašo صلى الله عليه وسلم Kompanionai (Šarch as Sunnah; psl. 43-51)

 Autorius, telaimina jį Allah, pasakė: "Pamatas, iš ko yra pastatyta Džamaa'ah, yra Pranašo ()
  Kompanionai - lai Dievo palaima yra jiems visiems. Jie yra Ahl-as-Sunnah wa al-Džamaa'ah (Sunnos Žmonės ir Bendruomenė). Užtat tas, kuris nepriima religijos iš jų, be abejonės nuklydo ir atliko inovaciją. Ir kiekviena inovacija yra nuklydimas (iš Tiesaus Allah Kelio), ir nuklydimas ir jo pasekėjai bus Ugnyje.  

Komentaras

Jo pasakyme: "Pamatas, iš ko yra pastatyta Džamaa'ah". 
Kas yra Džamaa'ah su tokiais atributais (paminėtomis savybėmis)? Jie yra Pranašo () Kompanionai ir tie, kurie atėjo po jų iš Tabijūn, ir Tabijūn'ų pasekėjai, ir geriausios kartos. Tai jie yra Džamaa'ah ir tie, kurie juos imituoja iš vėlesniųjų kartų. Jie yra Džamaa'ah, su kuria privalo būti Musulmonas. 
Netgi jeigu jį ištiktų žala, grąsinimai, smerkimas ir agresija, jis turėtų būti kantrus ir kęsti tai, pasilikdamas tiesoje. Jis neturėtų nuklysti nuo tiesos; iš tikrųjų - jis turėtų būti kantrus nepaisant pasėkmių. Jeigu ne, jis bus taikiniu tiems, kurie turi blogus ketinimus, ir tiems, kurie kviečia į blogį ir paklydimą. 
Aukščiausiasis Viešpats-Allah sako:


وَٱلسَّـٰبِقُونَ ٱلۡأَوَّلُونَ مِنَ ٱلۡمُهَـٰجِرِينَ وَٱلۡأَنصَارِ وَٱلَّذِينَ ٱتَّبَعُوهُم بِإِحۡسَـٰنٍ۬ رَّضِىَ ٱللَّهُ عَنۡہُمۡ وَرَضُواْ عَنۡهُ وَأَعَدَّ لَهُمۡ جَنَّـٰتٍ۬ تَجۡرِى تَحۡتَهَا ٱلۡأَنۡهَـٰرُ خَـٰلِدِينَ فِيہَآ أَبَدً۬ا‌ۚ ذَٲلِكَ ٱلۡفَوۡزُ ٱلۡعَظِيمُ (١٠٠)




“Pirmieji, kurie  priėmė islamą buvo Muhaadžirūn (tie, kurie imigravo iš Mekos į Mediną) ir Ansaar (Medinos gyventojai, kurie rūpinosi ir suteikė pagalbą Muhaadžirūn) ir taip pat tie, kurie sekė tiksliai jų tikėjimu. Allah yra maloniai patenkintas jais ir jie yra patenkinti Juo...” (Koranas 9:100)


Kada Maloningasis Allah paminėjo Muhaadžirūn ir Ansaar Suroje al-Hashr , Jis pasakė:




وَٱلَّذِينَ جَآءُو مِنۢ بَعۡدِهِمۡ يَقُولُونَ رَبَّنَا ٱغۡفِرۡ لَنَا وَلِإِخۡوَٲنِنَا ٱلَّذِينَ سَبَقُونَا بِٱلۡإِيمَـٰنِ وَلَا تَجۡعَلۡ فِى قُلُوبِنَا غِلاًّ۬ لِّلَّذِينَ ءَامَنُواْ رَبَّنَآ إِنَّكَ رَءُوفٌ۬ رَّحِيمٌ (١٠)

" Ir tie, kurie atėjo po jų pasakė: " Mūsų Viešpatie! Atleisk mūms ir mūsų broliams, kurie buvo pranašesni (ankstesni) už mus Tikėjime, ir neįžiebk į mūsų širdis jokios neapykantos patikėjusiesiems. Mūsų Viešpatie! Jus esate iš tikrųjų pilnas nuoširdumo, Pats Gailestingiausias". (Koranas, 59:10)

Paveldėtojas imituoja protėvį, kuris yra iš tiesos žmonių ir gerumo, netgi jeigu tarp jų abiejų yra labai didelis laiko skirtumas. Jis privalo laikytis tai, ko jie laikėsi visokiais būdais; jis turėtų būti kantrus.

Jo pasakyme: " Pranašo () Kompanionai - lai Dievo palaima yra jiems visiems" tarp Muhaadžirūn (emigrantų) ir Ansaar (padėjėjų), kadangi jie buvo žmonės , kurie padėjo Allah Pasiuntiniui (), kovojo kartu su juo, padėjo jam, išmoko religijos ir perdavė ją mūms. Jie yra sąsaja tarp mūsų ir Dievo Pasiuntinio  ().

Tie, kurie peikia kompanionus ir blogai atsiliepia apie juos, jie siekia sužlugdyti Islamą. Tai yra jų imantri gudrybė, išmonė. Jeigu jie kalbės priešiškai apie  kompanionus ir nepaisys jų vertės, tuomet, kokios beliks sąsajos  tarp mūsų ir Pranašo () ? Jų tikslas yra nukirsti sąsajas su  pirmaisiais priėmusiais islamą -Muhaadžirūn ir Ansaar, ir tokiu būdu visa Ummah (musulmonų tauta) nuklystų.
Jeigu ne tai, tai kas juos motyvavo apšmeižti Kompanionus?  Ar tarp jų yra koks pavydas ar pyktis dėl turto ar kažko panašaus? Ar kompanionai juos įskaudino, nuskriaudė, nepaisant to fakto, kad tarp jų egzistavo kartų kartos? 
Kas juos motyvavo taip pasielgti yra neapykanta jų širdyse. Kadangi kompanionai yra tie, kurie perdavė šią religiją, jų (priešų) tikslas yra nutraukti ryšį tarp Pasiuntinio (ir jo pasekėjų tam,  kad sužlugdyt šią religiją; toks yra jų tikslas.

Jo pasakyme: "Jie yra Ahl as Sunnah wa al-Džamaa'ah (Sunnos Žmonės ir Bendruomenė)"

Muhammed'o  (kompanionai ir atėjusieji po jų - kurie sekė jais tiksliai tikėjime - yra Ahl as Sunnah, teisingo kelio žmonės, kuris vadinasi Sunnah, kuris yra aiškinamas šioje knygoje. Jie yra tikroji Džamaa'ah.
Kas liečia susiburimą kitų nei jie, kurie vienijasi klaidingais ir melagingais pretekstais, tokie neturi būti vadinami Džamaa'ah, netgi jeigu ir jų skaičius yra didelis. Aukščiausiasis Allah sako:


تَحۡسَبُهُمۡ جَمِيعً۬ا وَقُلُوبُهُمۡ شَتَّىٰ‌ۚ

"…Jūs pagalvotumėte, kad jie yra susivieniję (vieningi), bet jų širdys yra atsiskyrusios…" (Koranas, 59:14)

Taigi, Džamaa'ah yra tie, kurie laikosi tiesos. Tas, kuris sako: " Aš esu grupėje su tuo ir anuo; ir ta grupė yra Džamaa'ah po kol tu tai sakai, kabinkis į tą Džamaa'ah ir tie žmonės yra Džamaa'ah." Mes jiems sakome: kas tau sakė, kad tie žmonės yra Džamaa'ah? Džamaa'ah yra tie besilaikantys tiesos; besilaikantys Sunnos, jie yra Džamaa'ah.





Jo pasakyme:''Užtat tas, kuris nepriima religijos iš jų , be abejonės nuklydo ir atliko inovaciją.''

Tie, kurie nepriima religijos iš kompanionų - tų, kurie perdavė Koraną ir Sunną - jie yra ne tiesoje. Jeigu jie (kompanionai) apšmeižiami ir koneveikiami , jų perdavimai  pasidaro nebegaliojančiais - ir tokiems bereikia šauktis Allah prieglobsčio.  
Dievo ir Jo Pasiuntinio (priešai siekia anuliuoti islamą; todėl jie griebėsi šio velniško triuko (apšmeižti kompanionus) tam, kad atskirtų ankstesniąsias musulmonų kartas nuo vėlesniųjų, kad tokiu būdu jiems būtų lengva pakenkti vėlesniąjai kartai ir sunaikinti ją. Tačiau, jeigu vėlesnioji karta susieja save su pirmąja Džamaa'ah, Dievo Knyga ir Sunnah; jiems niekada nebus lengva sužlugdyti jų. Iš tikrųjų, jiems bus neįmanoma - su Allah Valia - jų sužlugdyti.

Jo pasakyme: "be abejonės nuklydo"

Tai yra, jis nuklydo nuo tiesos ir atliko inovaciją. Turima omenyje  Al-Bidah (inovaciją) šlovinime, tikėjime ar perdavimuose, kurie nepagrįsti įrodymais iš Dievo Knygos ir Allah Pasiuntinio ()Sunnos. Pranašas ()pasakė: 

" Tas, kuris atliks gerovę, kuri yra nesankcionuota (mūsų nepatvirtinta), ji bus atmesta (nepriimta)."
(Perduota Muslim ir Imam Al-Bukhari nuo Aišos)

Kitame perdavime:


 " Tas, kuris pristatys kažką naujo religijoje, tai bus nepripažinta." (Al-Bukhari ir Muslim nuo Aišos)

Jis ()taip pat pasakė:
" Būkite akylūs naujai pristatytoms idėjoms, nes kiekviena išgalvota idėja yra inovacija ir kiekviena inovacija yra nuklydimas. " (Dalis chadiso iš Al-Irbaad bin Saariyah-telaimina jį Allah)

Taigi, Bidah yra visa tai, kas yra įnešama į religiją, kas nėra dalis jos. Kaip mūms žinoti, kad tai nėra dalis jos? Jeigu stokoja įrodymų, vadinasi nėra dalis jos, kadangi Aukščiausiasis Allah sako: 


ٱلۡيَوۡمَ أَكۡمَلۡتُ لَكُمۡ دِينَكُمۡ 

" ...Šią dieną, Aš ištobulinau jums jūsų religiją..." (Koranas, 5:3)

Taigi, religija yra tobula - Visa Garbė Allah. Papildymai joje yra nepripažįstami. Mūms yra privaloma ją pažinti ir stipriai laikytis jos; ir palikti visa tai, kas yra pridėta, rekomenduota, kadangi tai tik nutolina nuo Allah Galingojo.
Paaiškinimas :" Kiek inovacijos  beįneštų į religiją žmonės, tiek Sunnos beprarastų." bus pasekoje.

Hassan bin Atiyyah (telaimina jį Allah) pasakė: "Kiek inovacijos  beįneštų į religiją žmonės, toks pats kiekis jų praktikuojamos Sunnos yra beprarandamas. Po to, jie nesusigrąžins jos (sunnos) iki Prisikėlimo Dienos".
Toks yra garsus ir tiesus kelias; kabinimasis į Džamaa'ah ir Sunną; ir naujovių atmetimas.

Jo pasakyme: "Ir kiekviena inovacija yra nuklydimas (iš Tiesaus Allah Kelio)".

Nėra geros naujovės (inovacijos), kaip kad kai kurie tai teigia. Iš tikrųjų, visos naujovės yra nuklydimas remiantis šiuo Pranašo  () chadisu:

" Visos naujovės yra inovacija ir kiekviena inovacija yra nuklydimas." (Sahih Muslim ir Nasa'i)

Taigi, inovacijos religijoje yra visos negeros; jos visos yra nuklydimas. Tai yra Pranašo (teiginys ir jis nekalba iš savęs, kaip panorėjęs.

Jo pasakyme: "ir nuklydimas ir jo pasekėjai bus Ugnyje."

Nuklydimas ir jo žmonės pateks į Pragarą arba dėl jų netikėjimo, arba dėl jų nuodėmių.
Tačiau, inovacijos nėra lygios pagal rangą (ar laipsnį). Yra tokių, kurie siekia pagalbos iš mirusiųjų, maldauja iš jų, aukoja gyvulius jiems ir duoda jiems įžadus (prisiekinėja), bet ne Dievui; kurie taip elgiasi, jie pasiliks Pragare amžinam. Tokios inovacijos yra pagrįstos netikėjimu.
Panašiai, neigimas Dievo Vardų ir Atributų (apibudinimų), kuo užsiima Džahmija (viena iš sektų); tai yra netikėjimas, kadangi jie apibudina Dievą kaip neturintį vardų ar savybių.
 Be jų, Jis pasidaro neegzistuojančiu. Kadangi viskas kas egzistuoja turi turėti apibudinimus ir be apibudinimo yra neegzistuojantis. Dėl šios priežasties, islamo mokslininkai paskelbė Džahmiją netikinčiaisiais. Jie (džahmija) teigia, kad Koranas yra sukurtas. Jie laiko Koraną - kuris yra Allah Žodis, Jo įkvėpimas ir apreiškimas - sukurtu dalyku, kaip kad kitos sukurtos būtybės. Jie reiškia nuomonę, kad Allah yra nekalbantis ir prilygina Jį negyvai esybei (kūnui). Tačiau tas, kuris nekalba, negali būti Dievu. Aukščiausias Allah sako:


وَٱتَّخَذَ قَوۡمُ مُوسَىٰ مِنۢ بَعۡدِهِۦ مِنۡ حُلِيِّهِمۡ عِجۡلاً۬ جَسَدً۬ا لَّهُ ۥ خُوَارٌ‌ۚ أَلَمۡ يَرَوۡاْ أَنَّهُ ۥ لَا يُكَلِّمُهُمۡ وَلَا يَہۡدِيہِمۡ سَبِيلاً‌ۘ 

" Mozės žmonės sukurė veršiuką iš savo gėrybių (garbinimui), kada jo nebuvo. Jis (veršiukas) leido garsą (panašų į  mūkimą, mykimą). Ar jie nematė, kad jis negalėjo nei kalbėti, nei nušviesti jiems kelio ?… (Koranas, 7:148)

Ši aja parodo, kad tas, kuris nekalba, nėra Dievas. Kai džahmija teigia, kad Allah nekalba. Tokiu atveju, Jis nėra Dievas! Išaukštintas yra Allah virš viso to, ką jie Jam priskiria. Suroje Ta-Ha Aukščiausiasis Allah sako:


أَفَلَا يَرَوۡنَ أَلَّا يَرۡجِعُ إِلَيۡهِمۡ قَوۡلاً۬ وَلَا يَمۡلِكُ لَهُمۡ ضَرًّ۬ا وَلَا نَفۡعً۬ا (٨٩)

" Ar jie nemato, kad jis (veršiukas) negali jiems atsakyti žodžiu, ir neturi galios nei jiems pakenkti, nei padėti?" (Koranas, 20:89)




Toks yra veršiukas, jeigu jie bandytų su juo kalbėti, jis jiems neatsakytų. Tai argi jis gali būti Dievu? Abraomas (aleihis-salatu was-salam) pasakė stabų garbintojams:


فَسۡـَٔلُوهُمۡ إِن ڪَانُواْ يَنطِقُونَ (٦٣)


" …paklausk jų, ar jie gali kalbėti?"

Jie jam atsakė:


لَقَدۡ عَلِمۡتَ مَا هَـٰٓؤُلَآءِ يَنطِقُونَ (٦٥)

" Išties, tu (Abraomai) gerai žinai, kad  tie (stabai) negali kalbėti !" (21:65)

Jis, Abraomas, jiems atsakė:


قَالَ أَفَتَعۡبُدُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ مَا لَا يَنفَعُڪُمۡ شَيۡـًٔ۬ا وَلَا يَضُرُّكُمۡ (٦٦) أُفٍّ۬ لَّكُمۡ وَلِمَا تَعۡبُدُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ‌ۖ أَفَلَا تَعۡقِلُونَ (٦٧)

"…Ar jūs tuomet garbinate daiktus vietoj Allah, kurie negali jums duoti naudos, nei gali pakenkti? Ugnis jums, ir tiems, kuriuos jūs garbinate vietoj Allah! Ar jūs nesamprotaujat?" (Koranas, 21:66-67)

Be to, Aukščiausias ir Galingiausias Allah pasakė:


وَقَالَ رَبُّڪُمُ ٱدۡعُونِىٓ أَسۡتَجِبۡ لَكُمۡۚ

" Tavo Viešpats tau liepia: " Melskis Man (tikėk mano Vienumu ir prašyk Manęs ko tik nori), Aš atsakysiu į tavo prašymus-maldas." (Koranas, 40:60)

Jis apibudino Save, kad Jis yra kalbantis. Todėl tas, kuris nekalba nėra Dievas. Dėl šio fakto, dauguma islamo mokslininkų paskelbė džahmi mokslininkus (šeichus) netikinčiaisiais, išskyrus jų akluosius pasekėjus ir neišmanėlius, kurių nepasiekė aiški tiesa, kadangi jie tiktai seka savo neišmanėliais šeichais. Taigi, jiems yra duota galimybė apsvarstyti; tokiems yra privaloma išaiškinti tiesą. Bet jeigu jie prieštarauja, tuomet jų netikėjimas turėtų būti paskelbiamas (išviešinamas).



PDF Failas - " Pamatas, iš ko yra pastatyta Džamaa'ah, yra Pranašo (ﷺ) Kompanionai"


No comments:

Post a Comment